Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Családi fesztivállal nyitja az évadot a 25 éves Kolibri Színház

Szerző: Babaszoba.hu

2017. augusztus 30.

Forrás: MTI

Méhes Csaba nemzetközi hírű pantomimművész és a bolognai La Baracca gyermekszínház is vendégszerepel a jubileumi évadát ünneplő Kolibri Színház évadnyitó fesztiválján, amelyet idén is szeptember első szombatján rendeznek meg Budapesten.

Kolibri Fesztivál 2016


Az egész napos, ingyenes fesztiválon idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb magyar és külföldi képviselői várják a közönséget - közölte a színház kedden az MTI-vel.
A váltott színpadokon zajló rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek produkciók; fellép például a pécsi MárkusZínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Majorka Színház, az Aranyszamár Bábszínház, a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval, valamint Méhes Csaba előadóművész is.
A magyar társulatok mellett bemutatkozik a Small Size nemzetközi együttműködésben résztvevő La Baracca - Testoni Ragazzi olasz partnerszínház is, a házigazda Kolibri Színház a Mi újság? című premier előtti előadással készül.
Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László bábjáték automata fogadja a gyerekeket.
A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja volt. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a győri Vaskakas Bábszínház és a kaposvári BábSzínTér produkcióiban elevenedik meg.
A programokhoz kapcsolódva idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselőjének adományoznak. További infók a Kolibri Színház honlapján.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék