Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csak árt a gyerekeknek a nyári szünet?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. július 18. | Frissítve: 2019. július 5.

Forrás: Medipress

A közhiedelemmel ellentétben a gyerekek nem a szabadban töltik nyári vakációjuk jelentős részét, hanem a gép előtt, illetve telefonjukhoz ragadva. Így aztán gyengén és túlsúlyosan térnek vissza az iskolába szeptemberben.

Nyári szünet kütyüzéssel?


Míg a mostani felnőttek többsége fáramászással, biciklizéssel és erdei túrákkal töltötte a nyarat, a mai gyerekeket aligha lehet rávenni arra, hogy a szabadban élvezzék a jó időt. A University of Essex és az Avtive Health nevű jótékonysági szervezet közös kutatása szerint a fejlett országokban élő csemeték már kütyüfüggők, ami általános egészségi állapotukon is meglátszik.
A szakemberek megemlítik, hogy ezek a lusta, számítógép, tévé és egyéb kütyük előtt töltött nyarak rányomják bélyegüket a gyerek egészségére: szeptemberben túlsúllyal térnek vissza az iskolákba közülük sokan, ami növeli a diabétesz és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát már gyerekkorban is, de kihatással lehet a későbbi, felnőttkori életminőségre.
Az Egyesült Királyságban a gyerekek 20 százaléka már túlsúllyal küzd, mire iskoláskorba lép, míg a 11 éves gyerekek 33 százaléka túlsúlyos - de más fejlett országokban is feltehetőleg hasonló a helyzet.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék