Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csak a fertőzött osztályok, iskolák állnak át digitális oktatásra

Szerző: Babaszoba.hu

2020. augusztus 31.

Forrás: HVG.hu

Kásler Miklós szerint egész intézmények nem fognak megfertőződni.

Csak a fertőzött osztályok, iskolák állnak át digitális oktatásra (fotó: Getty Images)
Az iskolákban a tanévkezdés hagyományos módon indulhat "azzal a többlettel, hogy a járványügyi eljárásokat nagyon komolyan kell venni" - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a Kossuth rádióban, amit a hvg.hu írt meg.
Kásler Miklós szerint az iskolák feladata "a vírusnak a levegőn és a felületeken keresztüli terjedésének megakadályozása". Hozzátette: "Ehhez minden szakmai és anyagi támogatást a kormányzat megad" - hangoztatta.
Arra is felhívta a figyelmet Kásler Miklós, hogy kerülni kell a diákok nagy létszámú csoportosulását, meg kell tartani a másfél-kétméteres távolságot, szájmaszkot kell viselni és nagyon gyakran kezet kell mosni. Kásler Miklós azt valószínűsítette, hogy előfordulhatnak fertőzések az iskolákban egy-egy osztályban, de szerinte rendkívül csekély annak a valószínűsége, hogy egy-egy iskola minden osztályában egyszerre alakuljanak ki fertőzések.
Közlése szerint ha a több mint háromezer magyar köznevelési intézmény közül néhányban megjelenik a fertőzés, akkor egy-egy osztály, kiterjedtebb esetszámok esetén pedig több osztály vagy az egész iskola átáll digitális oktatásra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék