Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

CSOK: változnak a szabályok!

2016. január 24.

Forrás: MTI

Változnak az otthonteremtési támogatás szabályai; a cél az, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban juthasson otthonhoz.

Még könnyebb lesz lakáshoz jutni


Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten, egy sajtótájékoztató keretében elmondta: az egy- és kétgyermekes családok is igénybe vehetik a támogatást, akkor is, ha van másik ingatlanjuk.

A 30 millió forintnál értékesebb otthonokra is igénybe vehető lesz a 10 milliós államilag támogatott hitel (az eredeti szabályozás szerint 30 millió Ft volt a felső határ - a szerk.), eltörlik az energetikai tanúsítvány kívánalmát, mozaikcsaládok is élhetnek a lehetőséggel, továbbá nem összkomfortos ingatlan is vásárolható ily módon.
Utóbbi kapcsán megjegyezte, az ország egyes részein nincsen kiépített csatorna- vagy ivóvízhálózat. Megjegyezte: az év elejétől, visszamenőleges hatállyal érvénybe lépő rendelkezés alapján 2015 elejétől lehet visszaigényelni az ingatlanok áfáját.

Bővebben a CSOK-ról:
 • Családi otthonteremtési kedvezmény - CSOK - részletek
 • Megugrott a kereslet a CSOK-nak megfelelő lakások iránt
 • Átrendeződhet a lakáspiac
 • Hozzászólások

  Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

  A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék