Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Büszke vagyok rád! - pályázatLegyen 2016. májusa a dicséret hónapja!

Szerző: Babaszoba.hu

2016. május 5.

Forrás: babaszoba.hu

Az Értsünk szót módszerének alapítói különleges, egyedi pályázatot hirdetnek- 2016. május 2- május 22-ig.

A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a dicséret fontosságára a gyerekek önbizalmának megerősítésében és a motiváció kialakításában. A gyereknevelésben szülőként gyakran azokra a pontokra fókuszálunk, amelyek gondot jelentenek: hogyan vegyem rá, hogy megmossa a fogát, elpakolja a játékait, megcsinálja a leckét? Mit tegyek, ha folyton veszekednek a testvérek? Nem akarom megbüntetni, de már nincs más ötletem...

Pedig a gyereknevelés, a gyerekekkel való együtt élés nem csak a kihívásokról, a nehézségekről szól! Talán néha nehezebb az örömteli részleteket is meglátni, tudatosítani, pedig ott vannak. Ebben a pályázatban ezeknek a csillagpontoknak a felismerésére vállalkozik az Értsünk szót, a pályázatot beküldők részvételével.

Büszke vagyok rád!

Aki ismeri az Értsünk szót tevékenységét és mindazt, amit átadnak a szülőknek, pedagógusoknak, jól tudja, hogy náluk a dicséret sokkal inkább úgy hangzik: BÜSZKE LEHETSZ MAGADRA! Évek óta követik a kutatási eredményeket, gyűjtik a hazai tapasztalatokat, élményeket, amelyek a gyerekek dicsérete alapján születtek.

A gyerekek számára sokkal többet jelent, amikor valóban róluk jelzünk vissza valamit, azaz az ő képességük kerül elismerésre. Amikor a "büszke lehetsz magadra" kifejezést használjuk, akkor valóban a gyermek teljesítménye kerül fókuszba, azzal szemben, mint amikor mi magunk kerülünk a középpontba, a "büszke vagyok rád" felkiáltással. A különbség bár nem tűnik jelentősnek, mégis nevelési szempontból, a gyerek önbecsülése szempontjából igen fontos.

Az Értsünk szót létrehozói arra törekszenek, hogy minél több szülő tanulja meg a különbséget a kettő között, és használja a lehető legjobb módját a dicséretnek, amely a gyermek erőfeszítését emeli ki. E téma fontosságára tekintettel keresik azokat a történeteket, országhatáron innen és túl, amelyekben a gyerekek érzik, hogy büszkék vagyunk rájuk, és úgy szeretjük őket, ahogyan vannak.

Pályázat

A pályázatra szülőktől/pedagógusoktól max. 2000 karakteres, valós, megtörtént eseményről szóló történeteket várnak, amelyek olyan helyzeteket mutatnak be, amikor a gyerekek büszkék lehettek magukra. És mikor természetesen a szülő/pedagógus is büszke volt a gyermekre. A pályázatban nem kell, hogy szerepeljen, a "büszke lehetsz magadra" kifejezés, csak ha valóban elhangzott.

A pályázatok értékelése során nem a stílus, vagy az irodalmi jelleg a döntő, a kiírók sokkal inkább a történetre, a gyerekek és szülők kapcsolatára, és a dicsérethez fűződő viszonyukra helyezik a hangsúlyt az elbírálásnál. A pályázatokat egy öt tagú zsűri értékeli és a felajánlott díjakat a zsűri döntése alapján ítélik oda a pályázók közül azoknak, amely történetekből a leginkább felismerhető a megfelelő dicséret fontossága és ereje.

A zsűri tagjai:
Szám Katalin a KÉPMÁS családmagazin főszerkesztője, három gyermek édesanyja
Sárosdi Virág, gyógypedagógus, logopédus, hat gyermekes édesanya
Nagy Réka Ökoanyu, az Ökoanyu, Ökobaba és Ökoanyu a konyhában c. könyvek szerzője, egy gyermek édesanyja
dr. Skita Erika - kommunikációs hídépítő, EQ tréner, Értsünk szót - két gyermek édesanyja
Turáni Szabolcs - kapcsolatépítész, Értsünk szót - két gyermek édesapja

A díjak:
 • 3 nap 2 éjszaka az alsópáhoki Kolping Hotel felajánlásával
 • 1-1 db 5000, 10000 és 20000,- Ft értékű ajándékutalvány, amely beváltható az okosjatek.hu webáruházban
 • 1 db 10000,- Ft értékű ajándékutalvány, amely beváltható a gyereketeto.hu webáruházában a letölthető termékekre
 • 3 db ajándékcsomag az Értsünk szót felajánlásával - tartalma egy online tréning, egy Érzelmi intelligencia füzet, egy érzelmi kártyacsomag és egy példány a Tündérkirálynő kristályai c. új EI mesekönyvünkből!
 • 3 db 1 éves KÉPMÁS magazin előfizetés a KÉPMÁS családmagazin felajánlásával
 • 1 db Ökoanyu c. könyv Nagy Réka felajánlásával
 • 1 saját mese Kissné Nezvál Eszter a Mesefészek

 • Az ünnepélyes díjátadóra és eredményhirdetésre 2016. május 27-én délután kerül sor a Bartók Pagonyban. A pályázat honlapja itt tekinthető meg!

  Ezek is érdekelhetnek:
 • 10 dolog, amit inkább ne mondj a gyereknek
 • Dicsérd meg!
 • Így dicsérd okosan a gyereket!
 • Jó szülő vagyok?

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék