Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Büntetés helyett jóvátétel: a gyerekeknek kellett helyrehozni, amit tönkretettek

Szerző: Babaszoba.hu

2021. június 7.

Forrás: babaszoba.hu

Vandálok pusztítottak egy műemléknél - a szülők megdöbbenve ismerték fel saját gyerekeiket.

Szomorú képsorok terjedtek nemrég a közösségi oldalakon: négy tinédzser járkál miniatűr házak között, és ötletszerűen tör-zúz köztük. A helyszín Hampshire, a Southsea Model Village. Ez egy 1956-ban épült turisztikai látványosság, egy apró házikókból épült modellfalu.
A fiatalok komoly kárt okoztak benne: kitörtek ablakokat, eltörtek vonatsíneket, és hasonlók. A felvételt és a pusztítás képeit ITT tudod megnézni.

Ők csak békés látogatók

Illusztráció: Getty

És itt jött az, amire senki nem számított: a tulajdonos nemsoká szemtől szemben állhatott a vandálokkal.
Merthogy néhány édesanya látta a biztonsági kamerák felvételeit, és megdöbbenve ismerték fel saját gyerekeiket. Úgy döntöttek: megleckéztetik a fiatalokat, önként jelentkeztek, és a tinikkel együtt meglátogatták a tulajdonost, Mark Wilsont.
A tulaj elmondta, hogy megszeppent, tizenhárom-tizennégy éves gyerekek voltak, akik akkor már nagyon bánták azt, ami történt. Különösen, hogy a rendőrség is elővette őket. "Azt mondták, unalomból csinálták" - meséli a DailyMail oldalnak. A férfi és az érintett édesanyák úgy döntöttek, hogy a legjobb az lesz, ha terápiás céllal munkába állítják a három fiút és egy lány társukat. Így is lett: következő hétvégén már mindannyian a modellfaluban dolgoztak. Felsepertek, és egyszerűbb szerelési, javítási feladatokat végeztek.
Eközben közösségi adománygyűjtés is indult, ami olyan sikeres lett, hogy nemsoká tíz új kamerát is felszereltek a látványosságra, amely már hatvanöt éve népszerű a környéken.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék