Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bringás piknik cukorbeteg gyermekeknek

Szerző: Babaszoba.hu

2016. május 31.

Forrás: MentaPRO Alapítvány

Jelenleg mintegy 3500 gyermeket érinti az 1-es típusú cukorbetegség. A MentaPRO Alapítvány június utolsó szombatján diabéteszes gyermekek és családjaik számára bringás családi pikniket rendez.

Bringás piknik cukorbeteg gyermekeknek

Jelenleg mintegy 3500 - egyes becslések szerint akár 5000- gyermeket és családjaikat érinti az 1-es típusú cukorbetegség. Szinte naponta derül ki egy-egy gyermekről, hogy diabéteszes − a diagnózis "derült égből villámcsapásként" éri a családokat.
Élet az 1-es típusú diabétesszel − jelen tudásunk szerint életre szóló program. Megfelelő kezeléssel, életmóddal gyermekeink teljes értékű, aktív életet élnek, de a diagnózist követően szükségszerű az élet "újratervezése".
A MentaPRO Alapítvány a cukorbetegséggel diagnosztizált gyermekek családjainak aktív, közösségi támogatásán keresztül valósítja meg segítő tevékenységét. A MentaPRO Alapítvány aktív közösségi támogatást nyújt cukorbetegséggel élő gyermekeket nevelő családoknak. Az alapítók érintett szülők, akik azt tapasztalták, hogy a gyermekekkel több szervezet is foglalkozik, kínál számukra programokat, táborokat, de a szülőkre - különösen a tágabb családra: testvérekre, nagyszülőkre kevesebb figyelem jut.
Az alapítvány segít a diabétesszel diagnosztizált gyermekek szüleit, családjait a diagnóziskor átélt pszichés trauma feldolgozásában, a cukorbetegséggel való együttéléssel történő szembenézésben, az élet újratervezésének elfogadásában, az érintett családok kapcsolatának erősítésére, partneri együttműködésük kialakítására. Nem utolsó sorban, az alapítvány abban is segítséget kíván nyújtani, hogy a cukorbetegséggel élő gyerekeket könnyebben elfogadják a közösségben és ne érje őket hátrányos megkülönböztetése.
Az alapítvány 2016. június 25-én 14-18 óráig diabéteszes gyermekek és családjaik számára bringás családi pikniket rendez a diósdi TeamBike Bringaparkban.
A programok között szerepelnek különböző ügyességi és gyorsasági kerékpáros versenyek a gyermekek számára, szülői fórum dr. Körner Anna gyermekgyógyász, diabetológus (a SE I. sz. Gyermekklinika főorvosa, 2016-ban ő kapta a Magyar Diabétesz Társaság Magyar Imre-díját) és Bóta Tímea pszichológus vezetésével, valamint inzulinpumpás divatbemutató.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék