Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bravúros átalakítás: pólóból puha játék

Címkék:

DIYkézműves

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2017. február 21. | Frissítve: 2019. június 11.

Forrás: babaszoba.hu

Kedvenc textilfigurája, textilje, rongyija szinte minden gyereknek van. Ez segít a kicsiknek elalváskor, betegségkor, ha vigaszra van szükségük, és társ az oviban, bölcsiben.

Bravúros átalakítás: pólóból puha játék

A tévében és a rajzfilmekben az a jó, hogy a gyereknek mindig van aktuális rajzfilmfigura kedvence, ami - hála az erre szakosodott iparnak - kapható póló, társasjáték, pohár, tányér, matrica formában, szóval minden hasznos, és haszontalan tárgyat dekorálnak vele. És persze a gyereknek aztán csak olyan kell.
Így aztán, mihelyst a kislányunk úgy 2 évesen öntudatra ébredt a divatot és az öltözködést illetően, csakis hercegnős pólót akart, ami emellett még legyen rózsaszínű, és csillogós is. Egyébként is lehetőleg minden ruhadarabja csillogjon-villogjon.
Vége lett az egyszínű, szolid, klasszikusan csini holmiknak, jöhettek a minták. Egy-egy kedvenc pólótól nagyon nehezen vált meg, már régen kinőtte, de még mindig hordani akarta, mert hercegnős, verdás, pókemberes, minionos volt.
Ekkor jött az ötlet, hogy a még szép mintájú pólóból kiskedvenc figura legyen. Ráadásul ezek tökéletes "anyapótlékok" voltak az oviban, bölcsiben: puhák, jó velük aludni, lehet őket szeretgetni, szerepjátékra is jók.
Elkészíteni pedig nem túl bonyolult, csak néhány öltésre van szükség.
Amire szükséged lesz:
kinőtt (foltos, szakadt), mintás póló
tű, cérna, olló
tömőanyag (célszerű moshatót választani, de lehet vatta is)
A mintát vágjuk körül úgy, hogy körben legalább 1 cm szegély maradjon. Ugyanezt az alakzatot vágjuk ki a póló egy másik részéből is, ez lesz majd a figura hátulja.
Fordítsuk össze a két anyagot úgy, hogy a minta belülre essen, és varrjuk körbe az anyagot, 2 cm rést hagyva az alján. Ha mosógépben akarjuk mosni, varrjuk körbe kétszer, hogy jó erős legyen a varrás.
Fordítsuk ki a figurát, majd töltsük meg vattával, végül varrjuk be az alján lévő kis rést is.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék