Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bizonyos reggeli ronthat az ítélőképességünkön

Szerző: Babaszoba.hu

2017. június 20. | Frissítve: 2019. március 7.

Forrás: Medipress

Ki hinné, hogy döntéseinket az is befolyásolja, hogy tojást vagy müzlit eszünk reggelire? Az általunk elfogyasztott szénhidrát és fehérje hatással van ítélőképességünkre - tudjuk meg a német Lübecki Egyetem friss kutatásából.

Bizonyos reggeli ronthat az ítélőképességünkön

A kutatás résztvevői nagyobb valószínűséggel utasítottak vissza egy kedvezőtlen anyagi ajánlatot, ha reggel bőséges szénhidrátbevitel történt. Ha azonban alacsony szénhidráttartalmú, fehérjében gazdag reggeli került az asztalra, nagyobb eséllyel fogadták el a kedvezőtlen ajánlatot.
Ezek szerint tehet egy fontos tárgyalás előtt érdemes péksüteményt, steaket vagy tojást enni? Nos, a tanulmány ezt sem ajánlja teljes biztonsággal, mivel nem bizonyítható egyértelműen, hogy a bőséges szénhidrátbevitel volt az oka annak, hogy a kedvezőtlen ajánlat elutasításra került.
Elképzelhető, hogy a különbséget az okozza, hogy a szénhidrát-centrikus menü esetén a szervezetben egy bizonyos aminosav, a tirozin aránya megnő, aminek következtében több dopamin termelődhet, ami akár döntéseinkre is hatással lehet. Ezzel együtt persze a szakemberek óva intenek mindenkit attól, hogy étkezésükre fogják rossz döntéseiket.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék