Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bizonyították a szőlő gyulladáscsökkentő hatását

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 5. | Frissítve: 2016. október 6.

Forrás: Medipress

A szőlő és a vörösbor egyik összetevője, a rezveratrol segít abban,hogy az asztmát, a krónikus obstruktív tüdőbetegségeket és a középfülgyulladást okozó bakteriális kórokozók ne okozhassanak gyulladásos tüneteket.

Bizonyították a szőlő gyulladáscsökkentő hatását

Ez derült ki a Georgia State University friss kutatásából.
A Scientific Reports című szaklapban publikált kutatás szerint a szőlőben - ezáltal pedig vörösborban - is megtalálható rezveratrol segít a légúti betegségekhez kapcsolódó gyulladás elkerülésében, az esetleges tünetek csökkentésében. Az eredmények azt súgják, hogy az összetevő széles körben használható a gyógyászatban, mivel számos pozitív egészségügyi hatása van.
"Egyértelműen sikerült kimutatni, hogy a rezveratrolnak gyulladáscsökkentő hatása van. Noha ezt a teóriát egyértelműen igazolták a kutatások, azt egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan milyen módon fejti ki hatását az összetevő" - mondja a kutatást vezető Dr. Jian-Dong Li, a Georgia State University munkatársa.
A rezveratrol nem flavonoid típusú, a polifenolok közé tartozó vegyület, amely főként a vörös szőlőben, vörösborban, magban, kocsányban található meg, de jelentős mennyiségben tartalmaz rezveratrolt a kakaó, az étcsokoládé és a mogyoró is. A szakemberek szerint valószínű, hogy a rezveratrol abban segít, hogy a gyulladást okozó MyD88-at szabályozza a szervezetben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék