Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bérfeszültség a védőnőknél: akár 60 ezerrel is kevesebbet keresnek

Szerző: Babaszoba.hu

2017. április 24.

Forrás: napi.hu

Akár 60 ezer forinttal is kevesebbet keresnek a védőnők, mert rájuk nem a szakellátásban megállapított bértábla, hanem a közalkalmazotti vonatkozik.

Bérfeszültség a védőnőknél: akár 60 ezerrel is kevesebbet keresnek

Szükséges lenne kiterjeszteni a védőnőkre is az egészségügyi bértábla hatályát - mondta Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 hétfő reggeli műsorában, szemlézi a napi.hu.
Csordás Ágnes azt is elmondta, hogy az alapellátásban dolgozó védőnők nem a szakellátásban dolgozók számára megállapított bértábla hatálya alá tartoznak. A védőnők bérét a közalkalmazotti jogállásról szóló törvény szerinti bértáblával számolják, nem pedig az egészségügyi szakdolgozói bértábla alapján. Ez 60 ezer forintos különbséget is jelenthet.
A védőnői bérkiegészítés az ellátottak alapján számolt, ez azonban nem vette figyelembe a munkában eltöltött időt - tette hozzá Csordás. Most azt kívánják elérni, hogy vegyék figyelembe a munkában eltöltött időt a bér megállapításánál.
Elmondta azt is, hogy a védőnők 89 százaléka önkormányzatnál vagy önkormányzati intézménynél dolgozik közalkalmazottként, és országosan körülbelül ezer körzetben kell helyettesítéssel ellátni a védőnői szolgálatot.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék