Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az ujjaidon számolsz? Nem baj, még zseni is lehetsz!

Szerző: Babaszoba.hu

2016. november 18. | Frissítve: 2016. november 22.

Forrás: Medipress

Bár többségünk szégyelli, ha az ujjai segítségével számol, a valóságban egyes felmérések szerint a zsenik közül is sokan tesznek így.

Az ujjaidon számolsz? Nem baj, még zseni is lehetsz!

Az iskolában a gyerekeket gyorsan megtanítják arra, hogy ne az ujjaikon számoljanak, hanem fejben gondolkozzanak, esetleg papírra írják fel számításaikat. Az egyetemen a diákok nem használhatnak segédeszközt, csak a memóriájukra támaszkodhatnak. Emögött az az elképzelés áll, hogy az intelligens ember csak saját agyának erejére támaszkodik, és semmilyen külső segítséget nem vesz igénybe.
A tanárok tudják, hogy a gyerekek kognitív képességei gyorsan fejlődnek, ha különféle segédeszközök támogatják őket a tanulásban, és az idősek memóriazavarai is könnyebben leküzdhetők külső eszközök segítségével. Mindenki mástól azonban elvárjuk, hogy csak a saját elméjére támaszkodjon.
Egyes vélemények szerint amikor különféle eszközöket használunk - akár az ujjainkat vesszük igénybe számoláskor - valójában az agyunkat stimuláljuk. Méghozzá olyan mértékben, hogy még az is elképzelhető, hogy ez a gyakorlat még kreatívabbá tesz minket, és problémamegoldásunk ezáltal hatékonyabbá válik.
A szakemberek egy része úgy véli, hogy minden ember hatékonyabban dolgozik, ha a problémamegoldás során a kezeit is használhatja: a gondolkozás ugyanis a fizikai aktivitás keretében élénkebb, gyorsabb, kreatívabb.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék