Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az ovi az új első osztály?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. április 21. | Frissítve: 2021. március 3.

Forrás: babaszoba.hu

Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint az Egyesült Államokban egyre többen mennek úgy első osztályba, hogy már jól tudnak olvasni. Ez hazánkban is tapasztalható.

Már az oviban megtanulnak olvasni a gyerekek


A kutatást vezető Emily Rodgers, az Ohio Állami Egyetem munkatársa szerint, ma már az óvoda utolsó éve jelenti azt, amit korábban az iskola első osztálya.
A vizsgálat során a szakemberek több mint 2300 iskolást kísértek figyelemmel 44 különböző államban, és arra a megállapításra jutottak, hogy azok, akik 2013-ban mentek elsőbe, sokkal jobb olvasási készségekkel rendelkeztek, mint azok, akik 12 évvel korábban kezdték az iskolát.
A kutatásban résztvevő Jerome D'Agostino professzor úgy véli, annak, hogy egyre korábban sajátítanak el számos fontos készséget a gyerekek, hatása van az olvasási képesség korai kialakulására is. A szakember szerint fontos lenne kialakítani azokat a stratégiákat, melyekkel a nyelvi készségek terén elmaradottabb óvodásokat lehetne támogatni, és talán a legjobb módszer az lenne, ha lehetőséget adnánk nekik arra, hogy minél többször olvashassanak szövegeket.
A vizsgálat további részleteiről az Educational Researcher című lapban lehet olvasni.
Ezek a cikkek is kapcsolódnak az óvoda, iskola témához:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék