Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az idősebbek érzékenyebbek, mint a fiatalok - állítják a kutatók

Szerző: Babaszoba.hu

2021. június 30.

Forrás: babaszoba.hu

Érzékenység szempontjából nem mindegy, mikor születtél - állítják a tudósok.

Egy új tanulmány, amelyben a nárcizmust vizsgálták, arra jutott, hogy a baby boomerek korosztálya (vagyis a 40-60-as években születettek) sokkal érzékenyebbek, mint a gyerekeik vagy a "milleniálok", akik a 80-as-90-es években jöttek a világra - írja a LadBible.
A Psychology and Aging című folyóiratban megjelent kutatásban mintegy hétszázötven tizenhárom és hetvenhét év közötti embert vizsgáltak meg azt kutatva, hogy a nárcizmus hogyan alakul a felnőttek életében.
A kutatók azt találták, hogy az ehhez a személyiségtípushoz kapcsolódó tulajdonságok - például az önhittség, az érzékenység a kritikával szemben vagy a vélemény másokra kényszerítése - általában az idő előrehaladtával háttérbe szorulnak, ennek következménye, hogy az idősebb generáció érzékenyebb.
A tanulmány társszerzője, William Chopik, a Michigani Állami Egyetem docense megjegyezte, hogy bár tartja magát az a nézet, hogy a generációk egyre nárcisztikusabbá válnak, azt még senki nem vizsgálta, hogy a generációk hogyan öregednek.
"Az életkor előre haladtával az emberek új kapcsolatokat alakítanak ki, új tapasztalatokat szereznek, családot alapítanak és így tovább. Mindezek a tényezők ráébreszthetik őket arra, hogy nem minden róluk szól."
"Minél idősebb leszel, annál többet gondolsz a világra, amelyet magad mögött hagyhatsz" - tette hozzá a kutató.
(fotó: Getty Images)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék