Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az egyke gyerekek boldogabbak?

Szerző: Babaszoba.hu

2010. november 22. | Frissítve: 2015. november 2.

Forrás: Medipress

Az egyke gyerekek boldogabbak, mint azok, akiknek testvérekkel kell megküzdeniük szüleik figyelméért - derült ki egy tanulmányból.

Az egyik ok, amiért a testvér nélkül felnövő gyerekek magabiztosabbak és elégedettebbek, mert kimaradnak a "testvérháborúból", mivel a gyerekek harmada arról számol be, hogy rendszeresen megveri a testvére. Ráadásul a testvérek gyakran lopnak is egymástól, és csúfolódnak.
Az adatok a brit Understanding Society (Megérteni a társadalmat), családi életet vizsgáló felmérésből származtak, mely 40.000 otthonban lakó 100.000 embert követett nyomon. Az eredmények a State of Nation című magazinban jelentek meg. "A testvérekkel élők több mint fele (54 százalék) szenved el valamilyen bántalmazást otthon" - mondta el Dieter Wolke professzor a Warwicki Egyetemről, aki a testvér-rivalizálást kutatja.

Boldogabbak az egykék


A kutató szerint a gyerekek közti feszültség kihathat a szülőkre is. "Mesélik, hogy a veszekedő testvérek miatt a szülők is idegesek lesznek, néhányan egyszerűen egy idő után már meg sem kísérlik szétválasztani őket."

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék