Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az anyósok 15 legbosszantóbb szokása

Címkék:

családanyós

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 1. | Frissítve: 2020. december 12.

Forrás: babaszoba.hu

Néhány barátnőmmel szent fogadalmat tettünk, hogy soha, de soha nem fogunk így viselkedni, ha anyósok leszünk.

Jobb, ha az anyós nem mondja meg, mit hogyan csináljon a menye


Az évek alatt a saját anyósainktól annyi bosszantó dolgot láttunk, hogy megfogadtuk, mi soha nem leszünk ilyenek, amikor majd felnőnek és megnősülnek a fiaink.

Itt a 15 legellenszenvesebb anyós viselkedés, amit én biztos, hogy soha nem fogok elkövetni:

1. Arra kérni a fiamat, hogy engem helyezzen a felesége elé. Ha a fiam megnősül, a felesége lesz az első. Már most erre készítem magam érzelmileg. Nincs rendjén, hogy azt várjam a fiamtól, engem jobban szeressen, mint a feleségét. Ő lesz a felesége, a gyermekei anyja, egyértelmű, hogy ő lesz az első a számára onnantól fogva. Ez az élet rendje.
2. Kimosni a menyem szennyesét anélkül, hogy ő erre kérne. Persze valahol kedves és nagylelkű gesztus ez, de akkor is. Ne turkáljunk már a menyünk csipkés tangái között.
3. Közvetíteni a családi veszekedés során. Az anyósoknak semmi köze a fiatalok vitáihoz.
4. Átrendezni a menyemék házát. Egyértelmű, hogy a kávéscsészék helye a kávéfőző feletti polcon van. Minden hülye belátja ezt. De ez nem az én konyhám, hogy eldöntsem, mit hol kell tárolni. Ha bármikor azon kaptok, hogy a menyem konyhájában vagy szobájában pakolászok, szóljatok rám.
5. Azt kérni az unokáktól, hogy tartsanak titokban valamit a fiam és a menyem előtt. A szülők hozzák a szabályokat. Nincs olyan, hogy nagymama kiváltsága. Egy csomag tiltott cukorka nem ér annyit, hogy többet ne vigyázhassak az unokáimra.
6. Olyan ruhát venni a menyemnek, amit én viselnék. Olyan ruhát venni neki, ami egyáltalán nem az ő stílusa, egyértelmű jele annak, hogy azt szeretném, ha a fiam szeretné, hogy a felesége úgy öltözzön mint én. Így úgy érezhetem, hogy még mindig engem szeret a fiam. Ezt nagyon ne...
7. Azt gondolni, hogy a fiam tökéletes. Más néven: a menyem rossz.
8. Azt gondolni, hogy a menyem a tökéletes. Ez még rosszabb, mint az előző, mert hatalmasat csalódhatunk a menyünkben, ha egyszer hibázik.
9. Kopogás nélkül benyitni a hálószobájukba. Sok anyós azt hiszi, elég egy halk kopogtatás és már nyithatják is az ajtót. NEM. Ha azt akarod, hogy kiégjen a retinád, nyugodtan nyiss rájuk épp akkor, amikor a menyed lovagló pózban ül a fiadon az ágyban.
11. Bejelentkezés nélkül megjelenni a menyem házának küszöbén. Kellemetlen lehet egy olyan helyzetben, amikor épp rohan valahová a meny.
12. Kritizálni a menyem főztjét. Úgy főz, ahogy szeretne. Ne kérdezd meg, miért rak forró szószt a spagettire, ha te nem úgy szoktad, vagy hogy miért sózza-borsozza a levest. Sokat dolgozott az étellel, még ha nem is ismeri el, de jó benyomást akar rád tenni vele.
13. Elvárni a fiamtól, hogy közvetítsen a menyem és én közöttem, ha valamin összekapunk. Nem. Ezt soha.
14. Passzív agresszíven viselkedni. Igen, sok nő szereti a társadalmi hadviselés eme viselkedésformáját. Hasznos is sok helyzetben. De egy anyós-meny kapcsolatban nincs helye.
15. Összehasonlítani magam a menyem szüleivel. Talán úgy érzem, a fiam és a menyem több időt töltenek a menyem szüleivel. Talán magasabb társadalmi státuszuk, több pénzük, nagyobb házuk van, talán jobb a kapcsolatuk is. De ezt akkor sem említem meg a menyemnek soha.
Írta: K.M.
A cikk forrása itt látható.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék