Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az Emmi szerint az iskolák egy százalékában kellett intézkedni a koronavírus miatt

Szerző: Babaszoba.hu

2021. szeptember 20.

Forrás: hvg.hu

Múlt héten kiderült, hogy egyre több iskolában rendeltek el karantént teljes osztályok számára. Vannak olyan iskolák, ahol 2-3 osztály is otthon maradt. Az Emmi szerint a járvány miatt az iskolák egy százalékában kellett intézkedni.

Az Emmi szerint az iskolák egy százalékában kellett intézkedni a koronavírus miatt (fotó: Getty Images)
Múlt héten több iskoláról is kiderült, hogy teljes osztályok, sőt valahol több osztály is karanténba került. Több helyen arra kérik a gyerekeket, hogy hordjanak maszkot. Hivatalos információ azonban nincs, sem az Emmi, sem a tankerületek nem tesznek közzé adatokat - írja a hvg.hu. A lap most megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, aki azt a választ adták, hogy "jelenleg az iskolák 1 százalékát - jellemzően egy-egy osztályt - érinti tanügyi intézkedés, arra a jelenlegi tanévben még nem volt példa, hogy egész iskolára nézve kellett volna intézkedést elrendelni".
Az iskolai maszkviseléssel kapcsolatban az derült ki, hogy ezzel kapcsolatos intézkedést az iskola a házirendjében foglaltak szerint hozhat.
Továbbra is főszabály, hogy egész osztályra vagy iskolára vonatkozó tanügyi intézkedés csak az alsóbb évfolyamokon, az óvodában vagy az általános iskola 1-6. évfolyamán történik, mert az oltás 12 év felett elérhető.
A hivatalos adatok szerint 225 ezer 12-18 éves van (egyszer) beoltva, azaz a korosztály mintegy 40 százaléka.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék