Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Arcfesték házilag - Recept videóvalÉljenek a természetes alapanyagok! - DIY

Szerző: Kiss Virág

2015. december 29. | Frissítve: 2018. január 11.

Forrás: babaszoba.hu

Az arcfestés minden farsangi, szülinapi vagy épp szilveszteri buli kedvenc elfoglaltsága, a jó hangulat beiindítója. Egy olyan varázslat a gyerkőc körül, ami kicsit más, mint az unalmas hétköznapok.

Jó móka lesz az arcfestés


No, de mivel is fessük ki őket? Természetesen kifejezetten gyerekeknek szánt arcfestékkel, amely ideális esetben bőrbarát, nem okoz bőrpírt, viszketést vagy egyéb, nem várt allergiás reakciót, és könnyedén eltávolítható.
Éppen ezért, mielőtt lelkesen kifestenétek a kiscicákat, pillangókat vagy hercegnőket, érdemes egy kisebb bőrfelületen (például a csuklón) próbát végezni, hogy kiküszöböljétek a nem várt allergiás reakciókat. Ha pedig kifejezetten természetes, egyszerű anyagokból összeállított festékkel szeretnétek dolgozni, akkor a következő házi festékreceptet ajánljuk!

Arcfesték házilag

Hozzávalók
- 2 tk kókuszolaj
- 2 tk kukoricakeményítő (mindkettő beszerezhető bioboltokban)
- ételfesték
A kókuszolajat keverjetek el alaposan, csomómentesen a kukoricakeményítővel. Adjatok hozzá pár csepp ételfestéket, és ezzel is kavarjátok ki alaposan. Igény szerint hígítható pár csepp vízzel. Ügyeljetek arra, hogy tiszta, ép bőrfelületre fessetek: kisebb mintákhoz ecsetet, a festéshez szivacsot használjatok!
Íme a műveletről a videó:
A festéket szappanos vízzel le tudjátok mosni pár másodperc alatt.
Ezzel a festékkel persze nem fogtok professzionális maszkokat készíteni, de egy rövid ideig tartó arcfestéshez, egy-egy kis mintához, cicabajuszhoz vagy virághoz tökéletesen megteszi. Kellemes időtöltést!
Még több DIY:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék