Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Apa tanított meg az anyaságra

2013. január 26. | Frissítve: 2017. március 16.

Forrás: babaszoba.hu

Néha az anyák is elfáradnak. Ilyenkor jól jön egy lelkifröccs. Még akár az apától is.

Nagyon élveztem a kismamaságot, minden percét igyekeztem a legnagyobb tudatossággal és örömmel megélni, úgy éreztem, felkészültem a rám váró nagy, csodálatos feladatra. Aztán megszületett a kisfiunk, Levente, hatalmas volt az öröm. De a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy váratlanul értek a kezdeti nehézségek: a fáradtság, a kialvatlanság, a 24 órás szolgálat, a felelősség. Egyszer annyira ki is borultam, hogy el kellett mennem otthonról kiszellőztetni a fejemet. Ettől a férjem nagyon megijedt, hiszen nemcsak az apaszerep, de az a szituáció is új volt neki, hogy hirtelen nem tudta, mit kezdjen velem.

Apa tanított meg az anyaságra

Én a nagy agyszellőztetés közben jól megáztam - egy több hete várt nyári záportól -, és hazasétáltam a családomhoz. Akkor jött a lelkifröccs. A férjem elmondta, hogy a kisfiunk, ha sír, azért sír, mert közölni szeretne velünk valamit, amit másképp nem tud, és fogjuk fel egy jó játéknak, amit a legnagyobb öröm és siker megfejteni. Hozzátette: ezt tehetjük jókedvvel, derűvel, lelkesedéssel, vagy szomorúan, idegesen, én választhatom meg, de az egyik ebből mindig zsákutca lesz.
Ezek a mondatok szíven találtak. Olyan dolgokat tudatosított a fejemben, amelyekbe addig bele sem gondoltam. Nagy fordulópont volt ez, életem egyik legnagyobb, legmeghatóbb és legemlékezetesebb beszélgetése. Ma már nevetve éjszakázom, ha kell, és csinálom a 24 órás szolgálatot, amihez mindenképpen ez adta meg a kezdeti lökést. Örökké hálás leszek neki.
Dr. Kneif-Kányási Zsófi (Sopron)
Kapcsolódó cikkeink:
- Apa és anya születik
- Anyának lenni jó!

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék