Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Amiért nem könnyebb egy háromévessel

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 20. | Frissítve: 2017. október 11.

Forrás: babaszoba.hu

Nem egyszerű a pici babákkal, és alig várjuk, hogy kicsit megnőjenek, kezdjenek el beszélni, önállósodni. Aztán amikor ez megtörténik, már meg is bánjuk. Mert rájövünk, hogy minden korszaknak megvannak a maga nehézségei.

A hároméves imádja, ha koszos lehet


A scarymommy.com állított össze egy humoros listát arról, miért nehezebb a 3 évessel, mint a 2 évessel. Ebből szemezgettünk.
1.) A kétévesek már beszélnek, de nem olyan sokat. A háromévesek mellett viszont már nem is tudunk szóhoz jutni.
2.) Amíg a kétévesek csak sírnak, a hároméveseknél még jobban tombolnak az érzelmek: dacosak, hisztisek, a dührohamok szinte mindennaposak.
3.) A kétévesek szinte bármit megesznek. A háromévesek válogatnak. Ha egyik nap megette a sárgarépát, a másik nap nem fogjuk tudni beléjük imádkozni.
4.) A kétévest 10 perc alatt meg lehet fürdetni úgy, hogy ne alakuljon ki kisebb káosz. A háromévessel egy órát is el lehet tölteni a kádban, cserébe a fürdőszobában bokáig áll majd a víz, és nagyjából az összes tiszta törölközőt elhasználtuk.
5.) A kétévesen még pelus van, a hároméves bilizik. Ez persze jól hangzik, csak ne kellene mindig ott teremni, valahányszor "akcióra" készül a gyerek, amit aztán persze végig is kell nézned, majd utána rendet tenned.
6.) A boltban a kétévest viszonylag könnyen le tudod kötni, nincs szükség drasztikus változtatásokra a bevásárlást illetően. A hároméves a teljes bevásárló listádat át akarja alakítani.
7.) A kétévesek hagyják, hogy felöltöztessük őket. A hároméveseknek viszont már önálló akaratuk van, és el kell viselni, hogy össze nem illő ruhadarabokat aggat magára.
8.) A kétévesek nehezen viselik, ha koszosak. A háromévesek viszont ezt imádják.
Ha van még, amivel kiegészítenéd a listát, ne tartsd magadban!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék