Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Amelyik gyerek nem hisz a Mikulásban, boldogtalan felnőtt lesz?

Szerző: Babaszoba.hu

2018. december 6.

Forrás: HVG.hu

Egy friss kutatásból az derül ki, hogy a magyar szülők 71 százaléka támogatja, hogy a gyermeke higgyen a Mikulásban. Ezt nagyon jól is teszik, a pszichológusok szerint ugyanis amelyik gyerek nem hisz ezekben, általában boldogtalanabb felnőtt lesz.

A kutatásból az is kiderül, hogy leginkább a magasabb iskolai végzettségű és rendszeresen megtakarító szülők vélekednek úgy, hogy jobb, ha a gyerekük hisz a Mikulásban és más hasonló mitikus figurákban. Csupán 11 százalék azoknak a szülőknek az aránya, akik egyáltalán nem támogatják a gyermek képzeletvilágát és 18 százalék inkább nem ért egyet azzal, hogy a gyerek elhiggye, hogy a Mikulás létezik. Szerintük nem jó, ha a gyereket olyan tévhitekben tartjuk, hogy létezik például a fogtündér.
Amelyik gyerek nem hisz a Mikulásban, boldogtalan felnőtt lesz
Az NN Biztosító megbízásából az NRC által készített reprezentatív kutatásból az is kiderül, hogy azok, akik magasabb iskolai végzettséggel rendelkeznek és rendszeresen félre tesznek legalább 30 ezer forintot a havi jövedelmükből, azok a szülők inkább támogatják a gyerekeik képzeletvilágát.
Pszichológusok szerint a Mikulásban való hit fontos a gyermeki gondolkozásban, az igazságról és a jóságról való fogalmakban. Másfelől a gyermek biztonságérzetét erősíti, ha fel tud ruházni valakit - ebben az estben a Mikulást- olyan, tulajdonságokkal, amelyekkel a gyermek (még) nem rendelkezik, de hiszi, hogy el tud jönni, és ha kell, megvédi őt mindentől - írja a hvg.hu.
Arra a kérdésre, hogy eláruljuk-e a gyereknek, hogy a Mikulás nem létezik, a gyermekpszichológusok többsége nemmel válaszol. A legtöbb gyermek, aki mesék nélkül, a képzeletet nem használva nő fel, boldogtalan felnőtté válik.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék