Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Akik pornót néznek, nagyobb eséllyel válnak el?

Címkék:

pornóválás

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 26. | Frissítve: 2016. szeptember 2.

Forrás: Medipress

Nagyobb valószínűséggel válnak el azok a házas amerikaiak, akik pornográf tartalmakat kezdenek böngészni - derül ki egy friss kutatásból.

Akik pornót néznek, nagyobb eséllyel válnak el?

"Ha valaki erre az útra tér, gyakorlatilag megduplázza esélyeit a válásra, hatról tizenegy százalékra nő ennek az esélye a következő kérdőív kitöltéséig terjedő időszakban. A nők esetében ez az arány még magasabb, tulajdonképpen háromszoros: hat százalékról tizenhat százalékra nő a válás esélye" - fogalmaz a kutatást vezető Samuel Perry, az Oklahomai Egyetem szociológus adjunktusa.
A szakemberek több ezer amerikai felnőttet kérdeztek pornófogyasztási szokásaikról a következő periódusokban: 2006 és 2010 között, 2008 és 2012 között és 2010 és 2014 között. Kezdő pornófogyasztóknak azokat nevezték, akik egy periódus során nem néztek ilyen tartalmakat, később viszont igen. Kiderült, hogy ennek hatására a válás valószínűsége nőtt, és az azt követő periódusban arra nagy arányban sor is került.
Érdekesség, hogy a fiatal felnőttek körében a pornós tartalmak követése nagyobb arányban vezet váláshoz, a kor előrehaladtával pedig kisebb a valószínűsége annak, hogy valaki ügyvédhez fordul azért, mert a párja pornót kezdett nézni. A szakemberek meglepődtek azon is, hogy a vallásos emberek kisebb arányban távolodnak el egymástól a pornó miatt.
"Korábban a templomba járó emberek jobban elítélték a pornót, de az utóbbi időben épp ők a megbocsátóbbak párjukkal, ha ilyesmire vetemedik" - mondja Perry.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék