Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Akár 8 ezer forintra is büntethetik a maszk nélkül utazókat Budapesten

Szerző: Babaszoba.hu

2020. szeptember 9.

Forrás: 24.hu

Szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezése érdekében. Mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem visel maszkot a közösségi közlekedés járatain.

Akár 8 ezer forintra is büntethetik a maszk nélkül utazókat Budapesten (fotó: Getty Images)
A Fővárosi Operatív Törzs ülése után szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezése érdekében - áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.
A szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették, a közösségi közlekedés járatain pedig mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem vagy szabálytalanul viseli a maszkot. Akár 8 ezer forintra is büntethető aki nem visel maszkot a főváros járatain.
A Fővárosi Operatív Törzs tagjai keddi ülésükön konzultáltak Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével arról, hogy milyen intézkedésekkel lassítható a járvány terjedése. A következőkről született döntés.
A Fővárosi Önkormányzat:
  • növeli a saját intézményeinek tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalan ellátásban és az idősgondozásban,
  • elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben
  • elrendeli, hogy mostantól a BKK járatain a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasok az utazásból történő kizárás mellett 8000 forint pénzbüntetéssel sújthatók.

A Volánbusz utasításban közölte a szolgálati helyeken dolgozó sofőrökkel, hogy akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az az autóbusz-vezető szeptember 15-től, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre, írja a 24.hu  az ATV Híradója nyomán.

A levélben az áll, hogy szeptember közepétől a vállalat munkatársai kötelesek kizárni azokat az utazásból, akik nem viselnek maszkot. Ha rendőrségi ellenőrzésre kerül sor, akkor az utasok és a cégnél dolgozó kollégák is 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírsággal számolhatnak, amennyiben nincs rajtuk maszk.


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék