Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ajándéktipp: Három zseniális cédé gyerekeknek

Szerző: Nagy Réka

2011. december 14.

Forrás: babaszoba.hu

A zene, a ritmus már az egész picike babáknak is lételemük. Azt mondják, ha félünk, és elkezdünk halkan énekelni, dúdolni, akkor könnyebben megnyugszunk, mert már maga a ritmus is édesanyánk szívdobogását idézi fel, így könnyebb az ellazulás.

Egy kisgyerek még talán nem tud úgy örülni egy cédének, mint egy új babának vagy kisautónak, de azért bátran vegyük fel a kívánságlistánkra, mert egy jó zene a leghisztisebb, legnyűgösebb napot is egy pillanat alatt jobbra tudja fordítani.

Gyerekdalok és mondókák


Klasszikus ilyen "rossznap-kijavítós" nálunk a Gyerekdalok dévédé. Igaz, ez nem pusztán zene, hanem kicsi rajzklipek, de abból az igényes fajták. Fülöp József, a sorozat tervezője elképesztő érzékkel nyúl a témához. A zenék vidámak, a kislányom már a főcímzene után úgy rötyögött mindig, hogy öröm volt hallgatni. A kisfilmeket a kicsit nagyobbak élvezhetik, bájosak, kedvesek, tele finom viccekkel, ötletes megoldásokkal. Nagyon igényes munka, szívesen engedem közel hozzá a gyerekemet.

Halgass bele és ha tetszik, itt megrendelheted!

Putumayo-kollekció


Nem tudom, mikor néztem ki magamnak ezeket a válogatásokat, de gyerekem még nem volt, az biztos. Ezek a világzenei összeállítások olyan tökéletes hangulatgenerátorok, hogy a legesősebb és legrosszabb napon is képesek, mondjuk, egy kubai vagy párizsi játszótérre repíteni minket. Annyira imádom őket, hogy egy időben mindenkitől ezt kértem, hogy meglegyen a teljes kollekció. Ha jót akarsz magatoknak, nem hagyod ki!
Halgass bele és ha tetszik, itt megrendelheted!

Medeski Martin and Wood: Let's Go Everywhere


Háromnak lennie kell! Az ilyen összeállítások három alatt nem állhatnak meg, ez az igazság. A három. És én kettőnél befuccsoltam, mert hiteltelen lett volna olyasmit ajánlanom, amit nem hallottam. Például az új Halász Juditot (a címe nagyon teszik, de egy kicsit szomorúnak érzem), vagy Rutkai Bori Vacka-dalok cédéjét. Tehát telefonos segítséget kértem az egyik, a témát igen jól ismerő barátomtól, és ő azonnal ezt vágta rá, mellékelve hozzá a zenei anyagot. Nem csalódtam. Dzsesszes, néha rapes, hol ugrálósan vidám, hol finom nyugtató. Játékos, igényes és egyszerűen jó. Szerintem én felírom a kívánságlistámra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék