Gyerek

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

Az ovis korosztály számára elképesztő a választék a játékboltok polcain. Jézuskának tehát nincs könnyű dolga, ha valami ötletes és hasznos ajándékot szeretne a fa alá tenni. Csak semmi pánik, segítünk!
2018. December 07.
Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

Irka-firka kutyus

Ennek a többfunkciós kék kutyusnak minden darabja felhasználható egy kis kreatívkodáshoz. A dereka színes rajzsablonokat rejtő korongokból rakható össze, amikkel különböző formákat, alakzatokat rajzolhat a gyerekünk. A kutyus tappancsai bélyegzőként is funkcionálnak, míg a levehető fülekkel tarka mintát tud színezni a rajzainak. Végül az elkészült műalkotást a blöki szájába tehetjük, hogy mindenki megcsodálhassa.

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: regiojatek.hu)

Öltöztetős fajáték

A négyévesek élnek halnak a szerepjátékokért, ezért egy ilyen mágneses öltöztetős játék biztosan hosszú időre leköti majd őket. Ennek a fajtának az a különlegessége, hogy mivel a ruhadarabok mágnessel vannak ellátva, így akár útközben is játszhatnak vele a kicsik. A sikerélmény garantált, mi pedig vállon veregethetjük magunkat, hogy a gyerek kézügyességének, finommotorikus képességeinek, kreativitásának, valamint önismeretének és személyiségének fejlesztését is kipipálhatjuk.

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: fejlesztojatekvilag.hu)

Kártya

Játékosan, szórakozva vezethetjük be a számok világába a gyermekünket a közönségkedvenc Bata-Waf kártyajátékkal. Egyáltalán nem baj, ha a kicsi még nem tud számolni és fel sem ismeri a számokat, hiszen a kutyusok méretéből is megállapíthatják, hogy melyik a nagyobb. A játék lényege, hogy minden játékos paklit alkot a lapjaiból, amit maga elé kell helyezzen, lefelé fordítva. Majd sorba mindenki megfordítja a paklija első lapját, és akinek a nagyobb kutya van a lapján, az nyeri el a lapokat. Ha ugyanakkorák a kutyusok, akkor azt kell mondani, hogy “Bata-waf”. Akinek sikerül az összes lapot begyűjtenie, az nyer. Indulhat a móka?

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: tarsasjatekrendeles.hu)

Játék paraván bábozáshoz

Nem kell mindig színházba menni egy kis bábozáshoz. Egy szuper játék paravánnal otthon is bábszínházat varázsolhatunk akár a nappali közepén. A téli hónapokban tökéletes esti szórakozás az egész családnak, mellyel a kicsiknek nemcsak a személyiségük fejlődik, de a beszédkészségük, a kommunikációs képességeik, az empátiájuk és kreativitásuk is.

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: jatekliget.hu)

Asztali tábla

Melyik gyerek ne szeretne színes krétával rajzolni és szivaccsal törölgetni? Na ugye! Ezt a vágyukat teljes mértékben kiélhetik ezzel a maximális vásárlói elégedettséggel rendelkező asztali rajztáblával, amihez 3 darab kréta, egy szivacs és a Mása és a medve rajzfilmsorozatból ismert karaktereket ábrázoló kifestő lapok is tartoznak. Alkotásra fel!

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: jatekbolt.hu)

Krikett

Nem tud megülni a fenekén a gyerekünk? Akkor ezzel a fából készült, elbűvölő játék krikett szettel biztosan remekül elszórakozik majd. A cél, hogy átüsse az összes fa golyót az állatkák alatti lyukakon. Nem könnyű feladat, és közben még a koncentrációt is fejleszti.

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: jatekshop.eu)

Békás nagyító

Játsszunk detektívest! Garantáljuk, hogy bármelyik négyévest le fogunk nyűgözni, ha egy nagyítót kap tőlünk ajándékba. Fillérekbe kerül, és a segítségével felfedezhetik a világot maguk körül: megnézhetik, milyen egy szobanövény levele vagy egy hangya egészen közelről. A záporozó kérdésáradatra viszont mindenképpen készüljünk fel!

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: anyaparadicsom.hu)

Tapintós memória

Tegyük az összes kis hengert a zsákba, és próbáljuk megtalálni a különböző anyagok párját. Kiváló ügyességi játék az érzékelés, tapintás és a finommotorika fejlesztésére. Kisebb gyerekekkel kevesebb darabbal is játszhatjuk!

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: jatekfarm.hu)

Mérjük meg együtt! Breki

Az ovisok remekül fognak szórakozni ezzel a visszatekerhető békás mérőszalaggal, miközben felfedezik a környezetüket. Breki hangokat is ad, ami tovább ösztökéli a kicsiket a méricskélésre. Az örök megunhatatlan klasszikus, amivel később a 1-50-ig a számokat is gyakorolhatjuk.

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: fisher-price.com)

Könyv: Miért jó aludni?

Este kínkeserves küzdelem, mire végre ágyba könyörögjük a gyerkőcöt? Akkor Katie Daynes édesen illusztrált kiskönyvének segítségével megértethetjük a gyerekünkkel is, hogy miért kell aludni, mi történik alvás közben és mik azok az álmok. A kis kihajtható fülek mögé belesni is élvezettel fog, és másnap talán már ő magyarázza el nekünk, hogy miért fontos időben lefeküdni.

Ajándékötletek 4 éves gyerekeknek

(kép: animuscentral.hu)

Kapcsolódó cikkeink: