Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ágyi poloskák a Heim Pál Gyermekkórházban

Szerző: Babaszoba.hu

2018. augusztus 30.

Forrás: Index.hu

Ágyi poloskák vannak a Heim Pál Gyermekkórházban, a kórház szerint kívülről kerülhetett be a poloska, több beteg szerint nem egyedi esetről van szó.

Ágyi poloskák a Heim Pál Gyermekkórházban
Az RTL híradójának nyilatkozott egy, a kórházban több napot eltöltött anya, aki szerint poloskák voltak az ágyában. Több beteg elmondta, nem egyedi esetről van szó.
A kórház a Facebook-oldalán azt írta, hogy a nagy forgalom és az intenzív látogatások miatt, az intézményen kívülről kerülhet be ágyi poloska az intézménybe. A kórház hozzátette, hogy elvégezték a biztonsági fertőtlenítést. Az RTL kérdéseire azt választ adták, hogy a fertőzés a legkorszerűbb osztályon ütötte fel a fejét, az említett kórteremben pedig már megszűnt a fertőzés.
Az ágyi poloska (Cimex lecturalius) akkor bújik elő, amikor az ember alszik, csípése viszkető kiütést okoz, ami főleg a kéz- és lábfejen, az arcon, a testhajlatokban jelenik meg, általában reggelre. Gyorsan szaporodik, akár másfél évig is életben maradhat. Az Index azt írja, hogy egy rovarirtócég poloskatérképe szerint 2008 óta nő a fertőzések száma.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék