Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A túlsúlyos anyák nem veszik észre, hogy gyerekeik túlsúlyosak

2017. március 20. | Frissítve: 2017. március 23.

Forrás: Medipress

Sok túlsúlyos anya egyszerűen nincs tisztában azzal, hogy gyermeke súlyos súlyproblémákkal küzd, és jóval alacsonyabbra becsüli a gyerek súlyát, mint ami az valójában.

A túlsúlyos anyák nem veszik észre, hogy gyerekeik túlsúlyosak

A szakemberek 230 túlsúlyos anyát vizsgáltak, akiknek gyereke óvodás korú. Mint kiderült, ezeknek az anyáknak csupán 20 százaléka tudta helyesen megtippelni, hogy a gyerek hány kiló lehet, míg 40 százalék jelentősen alacsonyabb számot tippelt.
"Ebben a kutatásban csak olyan anyák vettek részt, akik maguk is túlsúlyosak, ezért érthető, hogy alábecsülték gyerek súlyát" - mondja a kutatást vezető Rachel Tabak, a Washington University munkatársa.
A szakember szerint már korábbi kutatások is abba az irányba mutatnak, hogy a túlsúlyos anyák kevésbé veszik észre, ha a gyerek is ilyen problémákkal küzd, ami sajnos egy sor súlyos betegséget - a leggyakrabban diabéteszt - hozhat magával.
Tabak szerint pozitív fejlemény, hogy ezeknek az anyáknak a többsége készen áll az életmódváltásra, hogy a gyerek súlya normalizálódjon.

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék