Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A tinilányok felelőtlenebbek a szexben, mint a fiúk

Szerző: Babaszoba.hu

2010. november 18. | Frissítve: 2015. november 2.

Forrás: Medipress

Egy tinédzserek szexuális szokásait felmérő tanulmány felfedte, hogy a lányok hajlamosabbak elbliccelni a védekezést az első közösülés alkalmával, mint a fiúk.

Nicole Weller, az Arizonai Állami Egyetem végzett hallgatója a következő kérdésekre kereste a választ: A tinédzserek védekeznek-e, vagy sem?
Azok a kamaszok, akik tisztában vannak a nemi úton terjedő betegségek kockázatával, gyakrabban használnak-e óvszert?

"Ez az eredmény különösen meglepő, mert a fiúk általában arról számolnak be, hogy gyakrabban élnek nemi életet, mint a lányok. Általában minél fiatalabb korban kezdi valaki a nemi életet, annál nagyobb a veszélye annak, hogy betegséget kap el" - mondta Weller.

Az 1973 óta végzett Családgyarapodási Nemzeti Felmérés adatainak elemzése kimutatta, hogy a fiatalok most már tovább várnak az első aktussal, mint régen, viszont egyre fiatalabb életkorban kapnak el nemi betegségeket. "A 15-19 éve korosztály körében a leggyakoribbak a fertőzések."

A tinik és a szerelem


Weller kutatásából az is kiderült, hogy az afroamerikai fiatalok kevesebbszer védekeznek. Weller későbbi vizsgálatai során figyelmet szentel majd a fogamzásgátlók különböző típusainak is. Ezek közül akad, amelyik a teherbeesést gátolja, mások a szexuális úton terjedő betegségek ellen védenek, és akad olyan, ami mindkettő ellen hatásos, például a gumi óvszer.

Ezen kívül foglalkozik még azzal is, hogy a párkapcsolat típusa befolyásolja-e a védekezés módját. "A fiatalok talán nem gondolnak arra, hogy akár teherbe is eshetnek. Nem feltétlenül látják maguk előtt a jövőbeli következményeket."

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék