Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A tejtermékek kiiktatása időzített bomba a szervezetnek

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 17. | Frissítve: 2018. július 11.

Forrás: Medipress

Az Amerikai Csontritkulásos Betegségek Társasága szerint a 25 éven aluliak mintegy ötöde nem fogyaszt tejterméket.Mindez rendkívül súlyos veszélyeket hordoz magában,hiszen csak egy szűk rétegük képes megfelelően gondoskodni a kalcium megfelelő pótlásáról.

A tejtermékek kiiktatása időzített bomba a szervezetnek

A tejtermékek kiiktatása nem feltétlenül jelent problémát, amennyiben az ember tudatosan pótolja a kalciumot magok, diófélék és hal formájában. Sok estben ez azonban nem történik meg, így a kalciumhiányos étrend hátulütői csak később jelentkeznek.
A szakemberek 2 ezer felnőttet kérdeztek, közülük 239-en 25 éven aluliak voltak, 339-en pedig 25 és 35 év közöttiek. A problémát az okozza, hogy ennek a generációinak egy jelentős része az internetről, különféle bloggerektől és vloggerektől szerzi be a táplálkozási tanácsokat, és nem konzultálnak szakemberrel.
Ez annak a fényében is érdekes, hogy egy másik amerikai felmérés szerint a 16-24 évesek mintegy fele tejtermék-intoleranciásnak gondolja magát, (a 75 éven felüliek esetében ez az arány csupán 8 százalékos). A fiatal generáció tagjai közül csupán 24 százaléknál diagnosztizálta a problémát orvos, a többiek kizárólag az interneten olvasottak alapján tájékozódnak - és állítanak fel akár egészségkárosító öndiagnózist is.
A fiatal felnőttek táplálkozása rendkívül fontos, mert az ilyenkor történő csontkárosodások a későbbiekben felerősíthetik a csontritkulás folyamatát, amelynek akár halálos kockázati tényezői is lehetnek.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék