Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szülők többsége tagadja, hogy a gyerekük kövér lenne

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 24. | Frissítve: 2016. október 25.

Forrás: Medipress

A brit NHS adatai szerint a két és 15 év közötti gyerekek harmada túlsúlyos, ugyanakkor csupán ezeknek a szülőknek a 9 százaléka ismeri be ezt a tényt.

A szülők többsége tagadja, hogy a gyerekük kövér lenne

A többiek egyszerűen nem látják vagy tagadják a bajt, és egészségtelen édességgel jutalmazzák a gyerek jó magatartását, tovább fokozva ezzel a problémát.
Különösen azok a szülők hazudnak maguknak, akik sokat dolgoznak, és alacsonyabb keresetű társadalmi osztályokhoz tartoznak. A szülők fele bevallotta, hogy gyakran adnak édességet, csokit, cukrot és más egészségtelen ételt a gyereknek, amikor amiatt szoronganak, hogy nem töltenek elég időt a kicsivel. Ötből két gyerek emiatt naponta megeszik legalább egy nagy adag csokoládét vagy chipset.
A másik fontos motivációs eszköz a gép előtt töltött idő: a szülők fele megengedi a gyerekeinek, hogy többet gépezzen jó magaviselet esetén. Ez sajnos csak még tovább növeli az elhízott gyerekek számát.
"Mivel egyre több gyerek számít túlsúlyosnak, sok szülő már észre se veszi, hogy a saját gyereke is kövér. BMI-vakság ugyan nem létezik, de a szülők gyakran nem néznek szembe a tényekkel, növelve ezzel számos betegség kialakulásának kockázatát" - mondja Tam Fry a National Obesity Forum munkatársa.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék