Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szülők tizede elhiszi az oltásellenes üzeneteket

Szerző: Babaszoba.hu

2019. január 24.

Forrás: 24.hu

A kisgyerekes szülők fele találkozik a közösségi oldalakon oltásellenes posztokkal, üzenetekkel, a szülők tizede pedig el is hiszi, amit olvas.

A szülők tizede elhiszi az oltásellenes üzeneteket
Egy brit jelentés szerint a szülők felét félretájékoztatják a védőoltásokkal kapcsolatban a közösségi oldalakon, ezért Shirley Cramer, a Királyi Közegészségügyi Társaság ügyvezetője arra kéri a közösségi oldalak üzemeltetőit, hogy lépjenek fel a dezinformáció ellen. Szerinte a közösségi portálok üzemeltetőinek meg kellene akadályoznia, hogy álhírek terjedjenek és a megbízható forrásból származó egészségügyi információkat kellene előtérbe helyezniük. Ezzel egyébként ötből négy felnőtt egyet is ért - írja a 24.hu.
A Facebook szóvivője elmondta, hogy folyamatosan próbálják megtalálni az egyensúlyt a szólásszabadság és a felhasználók védelme között, hiszen azt nem tudják megakadályozni, hogy valaki olyasmit állítson, ami nem igaz, de megteszik a szükséges lépéseket, hogy kevésbé terjedjenek az ilyen tartalmak.
Az oltásellenesek ugyanis előszeretettel osztják meg a közösségi portálokon azokat a rémtörténeteket és konteókat, amelyek szerintük az oltások veszélyességét bizonyítják.
Ugyanebből a brit felmérésből az is kiderül, hogy ötből két szülő szokott találkozni az interneten oltásellenes üzenetekkel, de a kétéves kor alatti gyerekek szüleinek már fele szembesül ezekkel. Ugyanakkor csak a szülők egytizede hiszi el ezeket az üzeneteket. A jelentés szerint ugyanakkor megvan annak a veszélye, hogy a gyakran sulykolt üzeneteket hajlamosak egy idő után elhinni az emberek.
Kapcsolódó cikkeink oltásellenesek témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék