Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A színváltoztató kaméleon

Címkék:

DIYkézműves

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2016. október 20.

Forrás: babaszoba.hu

Készítsünk közösen vidám játékot.

Nem tudom, nálatok ez hogy van, de nálunk ismét előkerült a "szeretnékegyállatot" történet. A kisfiamnak hamarosan szülinapja lesz, és persze egy kutyát szeretne. Vagy egy macskát, de jó lesz hörcsög is, legvégső esetben pedig megteszi egy ló is. A társasház első emeleti lakásába.
És bár alapjában véve szeretem az állatokat, és nekem is volt kutyám, macskám, sőt, vidéki lévén tartottunk csirkét, disznót is, a lakásban nehezen tudok elképzelni egy lovat.
Persze előkerültek a hüllők is, mert hát milyen jó lenne, ha lenne kaméleonunk, vagy gekkónk, és ő, vagyis a kisfiam tenyészetné nekik a bogarakat. Mondjuk a fürdőszobánkban.
Mondjuk, tényleg jó lenne. Már el is képzeltem, ahogyan ott szaporodnak a tücskök, ászkarákok a fürdőkád mellett, miközben egy ló legelne az előszobában, amit teljesen betöltene. Vagy kitöltene?
Közben, hogy a kisfiam is megnyugodjon, és én is nyerjek egy kis időt, gyorsan javasoltam, hogy csináljunk kaméleonos játékot közösen. Ő festhet, én vágok, a kaméleon meg változtatja a színét.
Ugye, jól hangzik?
Amire szükséged lesz:
2 db papírtányér
vízfesték, vagy filctoll
sniccer, kés
jancsiszeg
Az egyik papírtányért fesse ki színesre a gyerek.
Miközben ő dolgozik, rajzoljuk rá a kaméleont a másik papírtányérra. Ha nem tudunk kaméleont rajzolni, a neten találhatunk ilyen sablont, vagy színezőt.
Vágjuk ki sniccerrel a formát, ügyelve arra, hogy a kaméleon szemét a tányérból formázzuk ki. Ide ragasszunk egy mozgó szemet.
A két tányért rögzítsük középen egy jancsiszeggel.
Ha a felső tányért forgatjuk, a kaméleon szépen változtatja a színét. Jó móka!
Nektek milyen állatotok van?
Rácz Anikó blogját ITT éritek el.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék