Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szigorú szeretet sikeressé teszi a gyereket!

Szerző: Babaszoba.hu

2009. november 26. | Frissítve: 2015. november 23.

Forrás: babaszoba.hu

A szigorúan, de szeretetben nevelkedett felnőttek sikeresebb életet folytatnak, mint más körülmények között felnőtt társaik állítja egy új tanulmány.

A Demos kutatóközpont egyik új tanulmány arról számolt be, hogy a meleg családi környezet és a fegyelmező szülői magatartás keveréke sokkal hatékonyabb módszer, mint a teljesen megengedő, autoriter vagy be nem avatkozó nevelési elvek gyakorlása ahhoz, hogy sikeres felnőttekké váljanak gyermekeink.

Szigorú szeretet


A hatékonyabb, úgynevezett szigorú szeretet jegyében felnőttek ugyanis sokkal inkább képesek kifejleszteni önmagukban olyan képességeket, amelyek létfontosságúak a felnőttkorban, így, például az alkalmazkodás, az önkontroll és az empátia képességeit. A tanulmány szerint ezek a képességek alapvetően az iskola előtti években alakulnak ki.
A kutatás soron a szakemberek 9000 brit háztartást vizsgáltak meg, amelyből kiderült, hogy a gyermekek számára a szigorú szeretet légköre valóban hatékonyabb környezet. A nevelési elvek után a gyermekek számára kiemelt fontosságú még az is, hogy mindkét szülő, egyedülálló szülő vagy mostohaszülő nevelésében részesültek, a mindkét szülővel egy háztartásban élő gyermekek esetében a szigorú szeretettel nevelés hatásfoka sokkal jobb volt, mint az egyedülálló szülővel vagy mostohákkal lakó gyerekek esetében.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék