Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szezonális allergiák nagyobb valószínűséggel betegítenek meg?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. június 27.

Forrás: Medipress

Júniusban sok helyen rengeteg növény borul virágba, ami nagyszerű hír a természet szerelmeseinek, de nem olyan jó azoknak, akik allergiás megbetegedésekben szenvednek.

A szezonális allergiák nagyobb valószínűséggel betegítenek meg?

A szemviszketés és az orrfolyás mellett az allergiások gyakran panaszkodnak arról is, hogy állandóan elkapják a náthát.
Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Kollégium (ACAAI) szakértője, Neil Kao, elmagyarázta, mikor válnak a fehérvérsejtek túlstimulálttá, és hogyan lehet a zuhanyzás az allergiás betegek legjobb védekezése a nyári megfázás ellen.
Az immunrendszer úgy működik, hogy megkülönbözteti a normálisan működő sejteket a rendellenesektől, illetve az olyan külső kórokozó ágensektől, mint a baktériumok vagy vírusok. Mindezt úgy végzi, hogy fehérvérsejteket küld ki, hogy "vegyenek mintát" a receptorokból az idegennek tűnő sejtekről.
Az immunrendszer másik jelentős szerepe az, hogy elpusztítja az idegen, sérült vagy daganatos sejteket. A pollen, az állatszőr, a por és a penész a normál világ része. Ezekből mintát kell venni, semlegesnek kell minősíteni, majd békén kell hagyni - magyarázta Dr. Kao. Ha azonban valaki szezonális allergiában szenved, az immunrendszere túlzott választ ad.
"A szervezet azt hiszi, hogy az allergének támadnak" - mondta Dr. Kao. "Ez nagyon rossz. Olyan érzés, mintha egyik évszakban sem tudnánk egyetlen éjszaka sem egy jót aludni. Ha valakinek nincs szezonális allergiája, el sem tudja képzelni, milyen szörnyű érzés."
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék