Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szellemi teljesítmény romlást B12-hiány is okozhatja

2017. március 30. | Frissítve: 2017. március 31.

Forrás: Medipress

Egy norvég vizsgálat kimutatta, hogy azok a gyerekek,akiknek alacsony a B12 vitamin szintje,rosszabbul teljesítenek a kognitív teszteken,nehezebben raknak ki egy kirakóst,nehezebben tanulják meg a betűket és nehezebben ismerik fel a többi gyerek érzéseit.

A szellemi teljesítmény romlást B12-hiány is okozhatja

Amint arról az American Journal of Clinical Nutrition című lapban közzétett kutatást vezető Ingrid Kvestad, a bergeni Uni Research munkatársa beszámolt, a szegényebb országokban nagyon sok gyerek B12 vitaminszintje alacsony, ezért esetükben különösen fontos lenne, hogy pótolják a szervezetükben a hiányt.
A vizsgálat során a szakemberek 500 nepáli csecsemőtől vettek vért, majd öt év elteltével közülük 320-nak megmérték a kognitív képességeit, és bár súlyos vitaminhiányt nem tapasztaltak, a B12 vitamin szintje az optimálisnál alacsonyabb volt náluk. Hogy mindez miként befolyásolja a kognitív képességeket, arra még keresik a választ a kutatók, ezért a jövőben még hasonló vizsgálatokat készülnek elvégezni.

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék