Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A stabil oldalfekvés gyerekjáték! - VIDEÓ

Szerző: Babaszoba.hu

2016. február 16. | Frissítve: 2017. június 8.

Forrás: babaszoba.hu

Az elsősegélynyújtás alapjainak elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. A Facebookon pörög egy videó, ahol egy 3 éves kisfiú teszi stabil oldalfekvésbe az édesanyját. Nézd csak!

Akinek van jogsija, annak biztos ismerős a stabil oldalfekvés kifejezés. Annyira egyszerű a dolog, hogy egy 3 éves gyerek is elboldogul vele. Simon akcióját már közel 5 millióan látták a Facebookon.

Simon 3ans qui vient de faire une PLS!

Közzétette: Xavier Chaine - 2015. november 28.

Mire jó a stabil oldalfekvés?

Ha esetleg már nagyon távol van a fogalom, és nem emlékszel rá, hogy mikor és miért kell használni a stabil oldalfekvést, összefoglaljuk pár mondatban.
Az eszméletlen sérültnél a legnagyobb veszélyt a fulladás jelenti. Ha hanyatt fekszik, a nyelv hátracsúszhat, és a vér, nyál, hányadék elzárhatja a légutakat. Ha nem kap elég oxigént az agy, percek alatt megkezdődik a szövetek elhalása, s bekövetkezhet a halál.

A stabil oldalfekvés gyerekjáték!

Ha eszméletlen sérültet látunk el, előbb meg kell vizsgálni a száj- és garatüreget (átjárhatóvá kell tenni), majd stabil oldalfekvésbe kell helyezni a sérültet, ez által biztosíthatjuk a szabad lélegzést addig, míg nem érkezik segítség.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék