Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A rossz alvó anyának rossz alvó gyereke lesz

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 28. | Frissítve: 2017. szeptember 29.

Forrás: Medipress

Egy friss kutatás szerint, ha az anya rosszul alszik, nagy valószínűséggel a gyereke sem lesz jó alvó, pedig az alvás nélkülözhetetlen az egészséges fejlődéshez.

A rossz alvó anyának rossz alvó gyereke lesz

A Sleep Medicine című lapban közzétett kutatást vezető Sakari Lemola, a Warwick Egyetem pszichológusa hozzátette, hogy a rossz alvás a gyerekek mentális és fizikai állapotára, valamint az iskola teljesítményére is kihat, ezért sem szabad figyelmen hagyni a problémát.
A vizsgálat során EEG segítségével kísérték figyelemmel közel 200 hét és tizenkét év közötti gyermeknek és szüleinek az alvásminőségét, és azt találták a szakemberek, hogy ahol az anya álmatlansággal küzdött, ott a gyermek is nehezen aludt el és hamar felébredt. Az apák és gyermekeik között nem volt kimutatható hasonló összefüggés, aminek az oka az lehet, hogy a gyerekek több időt töltenek az anyjukkal, ezért az ő viselkedésük jobban befolyásolja őket.
Az is tény, hogy a gyerekek a szüleik viselkedését utánozzák, illetve a DNS-üket is öröklik, így eleve örökölhetik is a rossz alvásra való hajlamot, de a kialvatlanságba, álmatlanságba emellett a családi körülmények, veszekedések, gondok is belejátszhatnak, melyek a szülőket és a gyerekeket egyformán negatívan érinthetik.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék