Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A netezés gyengíti az immunrendszert

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 15. | Frissítve: 2016. július 16.

Forrás: Medipress

Egy friss kutatás szerint a netfüggők 30 százalékkal nagyobb eséllyel lesznek influenzásak, mint az átlag. Az állandó online jelenlét ugyanis negatív hatással van az immunrendszerre.

A netezés gyengíti az immunrendszert

Minél több időt töltünk internetezéssel, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy megfázunk vagy influenzásak leszünk, derül ki a kutatásból, amelynek során 500 olyan embert vizsgáltak, akiknek életkora 18 és 101 év között alakult.
Kiderült, hogy a résztvevők 40 százaléka bevallotta, hogy többé-kevésbé internetfüggőként tekintenek magukra. Ez a csoport 30 százalékkal több náthára és influenzára utaló tünettel küzdött, mint azok, akik nem számoltak be hasonló függőségről.
Érdekes módon a tünetek súlyosságát az is befolyásolta, hogy milyen mértékű stresszt élnek át az alanyok akkor, amikor nincs lehetőségük az internethez csatlakozni. Minél nehezebb ez számukra, annál több a kellemetlen fizikai tünet is.
Ez az a stressz-ciklus, amely kedvez a kortizol nevű hormon termelődésének, amelyet stresszhormonnak is szokás nevezni, s amely az immunrendszer működésére is hatással van.
Az átlagos idő, amit online töltöttek az emberek, napi hat óra volt, míg egy jelentős kisebbség napi tíz óráról számolt be, főként a különféle közösségi médiafelületeken.
"A nők többsége a vásárláshoz és a kommunikációhoz használta a netet, míg a férfiak inkább a játékot és a pornót részesítették előnyben. Ez azonban mellékes, a gép előtt töltött idő minden esetben gyengítette az immunrendszert" - foglalta össze a lényeget Roberto Truzoli professzor, a Milánói Egyetem munkatársa.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék