Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A megfelelő sportmelltartó fontosabb, mint hinnénk

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 1. | Frissítve: 2016. augusztus 4.

Forrás: Medipress

Rengetegen edzenek napi szinten, ehhez képest a nők mintegy 80 százaléka nem megfelelő sportmelltartót hord. Márpedig ez azért is fontos, mert az aktív testmozgás akár kárt is tehet a mellekben.

A megfelelő sportmelltartó fontosabb, mint hinnénk

A szakemberek egyetértenek abban, hogy ha nem a megfelelő sportmelltartót választja a nő, jó eséllyel számolhat hát- és nyakfájdalommal, nem is beszélve a fájó mellekről, illetve a mell tartóizomzatának károsodásáról, amelynek eredményeként a mellek megereszkedhetnek, és striák is megjelenhetnek a felületén.
Hiába beszél egyre több szakember a megfelelő sportmelltartó fontosságáról, a két sportmárka, a Bandier és a Nike összefogásával készült kutatás szerint a nők mintegy 80 százaléka nem megfelelő melltartót hord: nem csak sportoláskor, de a hétköznapokban is.
A két márka a probléma orvoslása érdekében New York-ban több napon keresztül tartott melltartópróbát, amire száz nőt meghívott, hogy szakértők mérjék meg őket precízen, és kiválasztásra kerüljön a minden szempontból tökéletes melltartó.
Nem túl biztatóak a nagy fehérneműmárka, a Triumph kutatásai sem: a 10 ezer nő részvételével készült felmérésük szerint a nők közel kétharmada nem megfelelő méretű melltartót hord, közel harmaduk pedig gond nélkül megveszi az alsóneműt akkor is, ha nem passzol pontosan.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék