Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A maszkhasználat növelheti a tünetmentes esetszámot

Szerző: Babaszoba.hu

2020. szeptember 24.

Forrás: 24.hu

A maszkhasználat segít mérsékelni a koronavírus betegség súlyosságát - írja a New England Journal of Medicine cikke.

A maszkhasználat növelheti a tünetmentes esetszámot (fotó: Getty Images)
Az általános maszkhasználat növelheti azok számát, akik ha meg is fertőződnek, tünetmentesek maradnak - derül ki a New England Journal of Medicine cikkéből, amelyről Merkely Béla rektor készített összefoglalót a semmelweis.hu.
A cikkben azt írják, hogy a maszkhasználat segít a betegség súlyosságának mérséklésében is. Ha ez így van, akkor a mindenkire kiterjedő maszkviselés egyfajta immunitást generálhat, ezáltal lassíthatja a vírus terjedését.
Mivel a maszkok képesek megszűrni a vírusokat tartalmazó aerosolt, csökkenthetik a fertőzött ember által kilélegzett vírus mennyiségét. Ha ez az elmélet beigazolódik, az általános maszkhasználat növelheti a tünetmentes megbetegedések számát. Alátámasztja a hipotézist, hogy azokban az országokban, ahol elfogadottabb a maszkhasználat, kisebb a súlyos fertőzés és a halál aránya.
A cikk szerint a világjárvány elleni küzdelemben a transzmissziós rátát és a súlyos betegségek arányát szükséges csökkenteni, az általános maszkhasználat mindkettőre előnyösen hat.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék