Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A lovaglás javítja a gyermekek kognitív képességét

Szerző: Babaszoba.hu

2017. március 9. | Frissítve: 2018. szeptember 7.

Forrás: Medipress

A lovaglás során, a ló mozgásából eredő rezgő hatások az ún. szimpatikus idegrendszer aktiválása révén fejlesztik a gyermekek tanulási képességeit.

A lovaglás javítja a gyermekek kognitív képességét

"Korábbi tanulmányok már kimutatták a lovaglás, fizikai- és mentális egészségre gyakorolt pozitív hatásait, de a mögötte rejlő mechanizmusokról kevés információval rendelkeztünk." - mondja Mitsuaki Ohta, a Tokyo University of Agriculture tanára.
A gyermekek viselkedés vizsgálatához a 'Go/No-go' nevű, kognitív képességek felmérésére alkalmas tesztet használták. A szellemi teljesítményt egy egyszerű számtani példával mérték.
Az eredmények azt mutatták, hogy a lovaglás után a gyermekek sokkal jobban teljesítették a viselkedési feladatokat. Ugyanez a számtani felmérésen nem volt kimutatható, melyet annak túlzott egyszerűségével magyaráztak a kutatók.
A lovaglás tehát javíthatja a kognitív képességeket - a tanulást, a memóriát és a problémamegoldást - a gyermekek körében. Otha ezt a megfigyelést azzal magyarázza, hogy a ló speciális mozgása aktiváló hatással bír a gyermekek szimpatikus idegrendszerére.
Az állatokkal való interakció sokféleképpen befolyásolja a gyermekek fejlődését. Segít a döntéshozatal, a következetesség, az összetett érzelmek és non-verbális kommunikáció megtanulásában.
A tanulmány a Frontiers in Public Health című szakmai folyóiratban jelent meg.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék