Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A lovaglás javítja a gyermekek kognitív képességét

2017. március 9. | Frissítve: 2017. március 13.

Forrás: Medipress

A Frontiers in Public Health c. folyóiratban közzétett tanulmány szerint a lovaglás során, a ló mozgásából eredő rezgő hatások az ún. szimpatikus idegrendszer aktiválása révén fejlesztik a gyermekek tanulási képességeit.

A lovaglás javítja a gyermekek kognitív képességét

"Korábbi tanulmányok már kimutatták a lovaglás, fizikai- és mentális egészségre gyakorolt pozitív hatásait, de a mögötte rejlő mechanizmusokról kevés információval rendelkeztünk." - mondja Mitsuaki Ohta, a Tokyo University of Agriculture tanára.
A gyermekek viselkedés vizsgálatához a 'Go/No-go' nevű, kognitív képességek felmérésére alkalmas tesztet használták. A szellemi teljesítményt egy egyszerű számtani példával mérték.
Az eredmények azt mutatták, hogy a lovaglás után a gyermekek sokkal jobban teljesítették a viselkedési feladatokat. Ugyanez a számtani felmérésen nem volt kimutatható, melyet annak túlzott egyszerűségével magyaráztak a kutatók.
A lovaglás tehát javíthatja a kognitív képességeket - tanulás, memória és a problémamegoldás - a gyermekek körében. Otha ezt a megfigyelést azzal magyarázza, hogy a ló speciális mozgása aktiváló hatással bír a gyermekek szimpatikus idegrendszerére.
Az állatokkal való interakció sokféleképpen befolyásolja a gyermekek fejlődését. Segít a döntéshozás, a következetesség, az összetett érzelmek és non-verbális kommunikáció megtanulásában.

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék