Gyerek

A legvédelenebbeket sem kímélik a tolvajok

A bentlakó családok megtakarításait is elvitték a tolvajok.
2013. Június 01.

Ma hajnalban betörtek a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által működtetett Családok Átmeneti Otthonába, Csepelen. A betörők az intézményben élő családok megtakarítását és a működést biztosító kifizetések csaknem teljes összegét elvitték. A humanitárius szervezet feljelentést tett az ügyben.

Hajnalban betörtek a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által működtetett Családok Átmeneti Otthonába, Csepelen. A tolvajok több százezer forintot vittek el a zárt irodában lévő páncélszekrényből. Az eltulajdonított összeg a bentlakó családok megtakarított pénze, a lakók térítési díj befizetése és a működést szolgáló kifizetések csaknem teljes összege. A tolvajok a kerítésen át, a betört ablakon bemászva jutottak be abba a helyiségbe, ahol a páncélszekrény volt. Az anyák és a gyerekek eközben a szobáikban aludtak. Az ügyeletes munkatárs az észlelt zajra a gyerekeket ellenőrizte, és csak ezt követően vette észre a történteket.

A Családok Átmeneti Otthonának lakói olyan édesanyák és gyermekeik, akik lakhatásukat önerőből nem tudják megoldani. Az intézményben lakók átlagosan egy, másfél éves tartózkodásuk alatt az itt dolgozó szociális munkások segítségével igyekeznek összespórolni azt a pénzt, mellyel önálló életet kezdhetnek. Az ellopott pénz legnagyobb része a lakók megtakarításaiból összegyűjtött összeg volt.

Az anyaotthon munkatársait és lakóit is igen megviselték az események, hiszen minden napjuk arról szól, hogy segítsenek a rászoruló családoknak, és ezzel a bűncselekménnyel hosszú hónapok munkáját tették tönkre, és veszítették el a reményt azok, akiknek megtakarítása elveszett. A rendőrség megkezdte a nyomozást az ügyben.