A legjobb jeges süti recept
Szerző: Jaksa Petra
2017. július 4. | Frissítve: 2019. július 12.
Forrás: babaszoba.hu
Ilyen melegben, nincs kedved beindítani a sütőt? Akkor ez az amerikai zászlóra hajazó graham kekszes sajttorta a tökéletes választás, és a gyerekek is imádni fogják!
h i r d e t é s

Jeges süti recept
Hozzávalók:
1 csomag (43 dkg) vaníliás graham keksz (sima háztartási keksz is megteszi)
22 dkg csökkentett zsírtartalmú krémsajt
2 csomag (2x9 dkg) sajttorta ízesítésű instant puding (vaníliás vagy citromos is jó)
2 és ź csésze hideg tej
34 dkg krémtejszín (vagy házi tejszínhab)
3 csésze eper (fagyasztott is jó, kiolvasztva, felszeletelve)
1 és 1/2 csésze friss áfonya
1 csomag (43 dkg) vaníliás graham keksz (sima háztartási keksz is megteszi)
22 dkg csökkentett zsírtartalmú krémsajt
2 csomag (2x9 dkg) sajttorta ízesítésű instant puding (vaníliás vagy citromos is jó)
2 és ź csésze hideg tej
34 dkg krémtejszín (vagy házi tejszínhab)
3 csésze eper (fagyasztott is jó, kiolvasztva, felszeletelve)
1 és 1/2 csésze friss áfonya
Elkészítés:
1. Habverővel jól dolgozd össze a krémsajtot és a száraz pudingot, miközben lassan öntsd hozzá a tejet. Próbáld csomómentesre keverni az egészet. (Az sem baj, ha maradnak benne kis darabok.)
1. Habverővel jól dolgozd össze a krémsajtot és a száraz pudingot, miközben lassan öntsd hozzá a tejet. Próbáld csomómentesre keverni az egészet. (Az sem baj, ha maradnak benne kis darabok.)
2. Finoman forgasd bele a tejszínt vagy házi tejszínhabot. Félcsészényit tegyél félre.
3. Kenj egy vékony réteg tejszínt egy 9x13 centis tepsi aljára.
4. Helyezz rá egy réteg kekszet (a széleknél törd őket kisebb darabokra).
5. Jöhet a pudingos keverék a kekszekre, majd szórd meg az egészet eperrel és áfonyával.
6. Ismét egy réteg keksz következik, aztán egy réteg pudingos keverék, majd megint a gyümölcs.
7. Az egész keksz-puding-gyümölcs rétegezést ismételd meg még egyszer (összesen háromszor).
8. Végül helyezd a sütit a fagyasztóba 4 órára vagy egy éjszakára. Akkor jó, ha a kekszek teljesen megpuhultak. Jó étvágyat!
Hozzászólások