Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A legjobb bulijátékok a legkisebbeknek

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 3.

Forrás: babaszoba.hu

Születésnap, farsang vagy más összejövetel: nem mindig egyszerű lekötni egy csapat kisgyereket, akik ráadásul rendkívül izgatottak, amiért "bulizhatnak, mint a nagyok". Jöjjön néhány egyszerű, de szórakoztató játékötlet!

Milyen játékokat találjunk ki a bulira?

Táncoló szobrok

Tegyük be a gyerekek kedvenc zenéjét, amire táncolhatnak, ugrálhatnak. Azonban, amikor elhallgat a zene, mindenkinek szoborrá kell merevednie. Aki megmozdul, kiesik. A győztes, aki utoljára játékban marad!

Menekülj a cápától!

Terítsünk le egy takarót a földre. Kapcsoljuk be a zenét, hogy a gyerekek táncolhassanak. Amikor leállítjuk, mindenkinek le kell kucorodnia a takaróra úgy, hogy semmije ne lógjon le róla. A játékvezető felnőtt - vagyis a cápa - csiklandozással ellenőrizheti, hogy mindenki biztonságban van-e. Érdemes minden fordulóval nehezíteni a játékon azzal, hogy egyre kisebbre és kisebbre hajtjuk a takarót.

A tyúk és a róka

Ültessük le a gyerekeket egy nagy körbe, és két, egymással szemben ülő gyereknek adjunk egy-egy babzsákot, kis labdát vagy plüssjátékot. Az egyik lesz a róka, a másik pedig a tyúk. A játékokat úgy kell továbbadniuk a mellettük ülőnek, hogy a róka ne tudja elkapni a tyúkot.

Libatánc

Állítsuk a gyerekeket magunk mögé libasorba. Vezessük őket körbe a zenére, de úgy, hogy a mindenféle vicces "táncmozdulatot" teszünk, nekik pedig utánozni kell minket. Nagyobb gyerekek esetében mindig más lehet a vezető.
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék