Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A lazítások idején különösen fontos a maszkviselés

Szerző: Babaszoba.hu

2020. május 14.

Forrás: 24.hu

A kormányzati akciócsoport vezetője szerint most különösen fontos a maszkviselés. Mindegy milyen a maszk, csak hordjuk.

A lazítások idején különösen fontos a maszkviselés (fotó: Getty Images)
Magyarországon az időben meghozott jó döntések, valamint a lakosság fegyelmezett viselkedése ténylegesen segítették, hogy a járvány egy alacsony szinten maradjon - nyilatkozta a 168 órának a koronavírus elleni kormányzati akciócsoport vezetője, a Pécsi Tudományegyetem professzora, Jakab Ferenc.
Elmondta, hogy a Pécsi Tudományegyetem elemzéseiből az derül ki, több gócponton több lokális terhelés indult meg, amelyek azonban nem tudtak szétterjedni és "összeérni." Ez a kormányzati intézkedések, másrészt pedig a lakosság fegyelmezett viselkedése miatt alakult így - mondta.
A professzor elmondta, hogy most a lazítás idején különösen fontos a maszkviselés. Mindegy milyen maszk van rajtunk, csak hordjuk, a maszkokkal lehet megállítani a terjedés sebességét.
"Ha rajtam van egy maszk, a velem szemben állón van egy maszk és azt feltételezzük, hogy egyikőnk fertőzött, akkor, ha van másfél méter távolság, az átadás lehetősége minimális. Még akár zárt térben is" - mondta Jakab Ferenc.
Szerinte a maszkhordás különösen a lazítások idején szükséges, most az emberek tehetnek a legtöbbet azért, hogy ne terjedjen el a járvány.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék