Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A lazac jót tesz a bélflórának

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 19. | Frissítve: 2018. október 13.

Forrás: Medipress

Ha szeretnénk, hogy bélrendszerünk tökéletes egészségnek örvendjen, érdemes minél több lazacot fogyasztani.

A lazac jót tesz a bélflórának

Az omega-3 zsírsavban gazdag étkezés ugyanis segít elkerülni a fájdalmas betegségeket, pl. a Crohn-betegséget, illetve egyensúlyban tartja a bélflórát.
A lazac azért kiemelten fontos a halfélék sorában, mert omega-3 zsírsav tartalma különösen magas, és hatására a bélbaktériumok diverzitása növekszik, ami segít felvenni a harcot a kórokozók ellen. Változatos mikrobiómával nem csupán a krónikus bélbetegségek kerülhetők el, de alacsonyabb a diabétesz és a vastagbélgyulladás kialakulásának kockázata is.
Kutatásaik során a Nottingham University és a King's College London munkatársai 876 nőt vizsgáltak, és felmérték, hogy milyen az aránya szervezetünkben a "jó" baktériumoknak az omega-3 zsírsav fogyasztásnak mértékével összefüggésben.
Mint kiderült, azok a nők, akik bőségesen fogyasztottak omega-3 zsírsavban gazdag ételeket, különösen lazacot, változatosabb bél mikrobiommal rendelkeztek, ami egyúttal kiegyensúlyozottabb emésztést és erősebb immunrendszert eredményezett esetükben.
Egyes kutatások szerint az olajos hal és a lazac rendszeres fogyasztása abban is segít, hogy a magas vérnyomást kordában tartsuk.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék