Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A kutyák meglepő hatásai a gyerekekre

Szerző: Babaszoba.hu

2017. április 19. | Frissítve: 2018. április 20.

Forrás: Medipress

Különös felfedezés, hogy azok az emberek, akik egész kis gyerekkoruktól fogva gyakran vannak kutyák társaságában, kisebb eséllyel híznak el, és ritkább esetükben az allergia is.

A kutyák jó hatással vannak a gyerekekre


Egy friss kutatás szerint azok a gyerekek, aki már az anyaméhben is találkoznak kutyával, lényegesen erősebb immunrendszerrel rendelkeznek társaiknál, mivel így több kosz és egyes baktériumok is a gyerek szervezetébe kerülnek.
A University of Alberta munkatársai több mint 700 csecsemőt vizsgáltak, akiknek anyja 2009 és 2012 között volt velük terhes. Az anyáknak be kellett számolniuk arról, hogy volt-e háziállatuk a terhesség első, második és harmadik trimeszterében.
Ezt követően a három hónap körüli gyerekektől székletmintát vettek, hogy a bél mikrobiótáit tanulmányozzák, majd ennek eredményeit hasonlították össze az állatoktól távol élő kicsik adataival.
A vizsgált csecsemők mintegy fele szőrös kisállattal élt egy háztartásban születése előtt és után, 70 százalékban pedig kutyáról van szó. Ezeknél a gyerekeknél két baktériumot találtak, ami a nagyfokú immunitással összefüggésbe hozható: a Ruminococcus és az Oscillospira. Ezek a kutyás háztartásokban kétszer nagyobb arányban vannak jelen, mint a kutya nélkülieknél, így plusz immunitást adnak a kicsiknek a kezdetektől.
Kapcsolódó cikkeink kutyatartás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék