Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A koronavírusos gyerekkel ott maradhat a szülő a kórházban?

Címkék:

koronavírus

Szerző: Babaszoba.hu

2020. április 18.

Forrás: babaszoba.hu

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján egy gyermekekkel kapcsolatos kérdés is felmerült.

"Több megyéből is a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház ápolják a koronavírussal fertőzött gyerekeket. Velük maradhatnak-e a szülők?" - kérdezte a Kelet-Magyarország. "Velük maradhatnak, bizonyos esetekben. Konkrét helyre vonatkozó véleményt innen én nem tudok mondani, és nem is mondhatok. Nem tudom, hogy egy-egy intézményben adottak-e azok a feltételek, amelyek megléte esetén lehetséges, hogy együtt maradjon a szülő a gyermekével" - mondta Müller Cecília.
A koronavírusos gyerekkel ott maradhat a szülő a kórházban?
A gyerektől teljesen elkülönülten kell hogy tartózkodjon a gyerek egy olyan egységben, ahova más nem jár be az egészségügyi személyzeten kívül - mondta el az országos tisztifőorvos. Ebben az esetben a szülő nem mehet sehova, a gyermek gyógyulásáig ott kell hogy maradjon. Általános irányelv nincs, hiszen intézménytől függ, hogy hogy tudják biztosítani a feltételeket. 
Miért van szükség 39 ezer felszabadított ágyra, amikor a 60 milliós Olaszországban 29 ezer embert kezelnek kórházban? - szegezte az egyik médium a kérdést az országos tisztifőorvosnak. A szakember elmondta: a cél az, hogy semmiképp se forduljon elő az a helyzet, mint Olaszországban, miszerint a folyosón feküdtek a betegek. A fertőzöttek hozzátartozóinak szűrése kapcsán is volt érdeklődés a médiumok részéről. Itt az a válasz érkezett, hogy a szoros kontaktusban élő embereket feltétlen szűrik, ám a  konkrét döntés minden esetben a járványügyi szakemberek kompetenciája.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék