Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A környezetváltozás erősíti az immunrendszert

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 4. | Frissítve: 2016. október 5.

Forrás: Medipress

Az utazás nem csupán azért tesz jót, mert végre lazíthatsz, hanem azért is, mert a környezetváltozás pozitív hatással van az immunrendszerre, éppen ezért akár azoknak is segíthet jobban lenni, akik épp betegeskednek.

A környezetváltozás erősíti az immunrendszert

Egyes vélemények szerint a vakáció olyan jót tesz az immunrendszernek, hogy az orvosok akár receptre fel is írhatnák a betegeknek. A laboratóriumi tesztek során az egerek két hetes pihenést kaptak ajándékba egy kényelmes, nagyketrecben, amely tele volt különféle izgalmas játékokkal. Egyértelműen kiderült, hogy a környezetváltozás kimondottan jót tett fehérvérsejtjeiknek, amely segít abban, hogy a fertőzéseket könnyebben legyőzzék.
"Kutatási eredményünk azért felettébb érdekes, mert ezek az egerek semmilyen gyógyszert nem kaptak, pusztán környezetváltozásra került sor az esetükben. Mondhatjuk, hogy egyszerűen vakációzni küldjük őket, és hagytuk, hogy kiélvezzék a kényelmes körülményeket" - mondja a kutatást vezető Fulvio D'Acquisto, a londoni Queen Mary University munkatársa.
A fehérvérsejtek szerepe kulcsfontosságú többek között a reumás ízületi gyulladás és sclerosis multiplex kivédésében, ezért mondhatni egészségügyi szükségszerűség, hogy ezek megfelelő arányban legyenek jelen a szervezetünkben.
A kutatás a Frontiers in Immunology című szaklap friss számában került publikálásra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék