Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A joghurtban több a cukor, mint a kólában

Szerző: Babaszoba.hu

2018. szeptember 29.

Forrás: babaszoba.hu

Sok joghurtban - még a biotermékekben is - annyi cukor lehet, mint egy kis pohár kólában, ezért brit kutatók szerint fontos tudatosítani a fogyasztókban, hogy ezek közel sem olyan egészséges termékek, mint hisszük.

Jó néhány olyan élelmiszer van, melyeket egészségesnek tartunk, éppen ezért a gyermekeinknek is szívesen adjuk ezeket. A különböző joghurtok is ezek közé tartoznak, de brit kutatók nemrég megállapították, hogy a joghurtok többségében rendkívül sok cukor van.
A BMJ Open című szaklapban megjelent tanulmány szerint jó néhány joghurt 100 grammjában átlagosan mintegy 13.1 gramm cukor található, a kifejezetten gyermekeknek szánt termékekben is 10.8 gramm cukor volt. Ez nagyjából 2 kockacukornak felel meg. Összehasonlításként: egy kis pohár, vagyis egy deci kólában 9 gramm cukor található!
Annyi cukor van egy joghurtban, mint a kólában
A brit közegészségügyi szervezet javaslata szerint a 4 és 6 év közötti gyerekeknek naponta maximum 19 gramm cukor fogyasztása javasolt, míg a 7 és 10 év közöttieknél ez a mennyiség maximum 24 gramm.
A legalacsonyabb a natúr, ízesítetlen joghurtok, illetve a magasabb zsírtartalmú, krémesebb görög joghurtok cukortartalma volt, ezért a szakemberek azt javasolják, érdemes ezeket vásárolni, és otthon, saját magunknak belekeverni a gyümölcsöket.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék